Çevresel İklimlendirme Sistemleri (ECS)

Çevresel İklimlendirme Sistemleri (ECS) ve Termal Yönetim

Çevresel İklimlendirme Sistemleri (ECS), uçak ve çeşitli platformlar içindeki çevresel koşulları korumak için kritik olup, hem yolcular hem de mürettebat için konfor, güvenlik ve optimal performans sağlar. Bu sistemler sıcaklık, nem ve basıncı düzenleyerek, dış koşullardan bağımsız olarak kararlı ve kontrollü bir ortam sağlar. ECS, uçak ve benzeri platformlardaki kabin ve diğer bölmelerin yaşanabilir bir ortam oluşturmak için klima, havalandırma, ısıtma ve basınçlandırma sistemleri gibi çeşitli bileşenleri içerir.

Askeri uygulamalarda, ECS ayrıca hassas ekipman ve aviyoniklerin doğru çevresel koşullarda çalışmasını sağlamak için kritik bir rol oynar. Etkili termal yönetim, elektronik ekipmanlar için ECS'nin kritik bir unsurudur. Aviyonikler ve diğer uçak içi elektronikler çalışırken önemli miktarda ısı üretirler, bu nedenle uygun sıcaklıkları korumak aşırı ısınmayı önlemek, güvenilirliği sağlamak ve bu bileşenlerin ömrünü uzatmak için gereklidir. Sıvı ve Hava Soğutmalı çözümler de dahil olmak üzere gelişmiş soğutma sistemleri, ısıyı verimli bir şekilde dağıtmak için ECS'ye entegre edilmiştir ve uçağın elektronik sistemlerinin performansını ve güvenliğini korur.

ANOVA olarak, havacılık DO-178 ve DO-254 standartlarına AS-9100 sertifikamız ile uygun gelişmiş ECS ve Termal Yönetim sistemlerini tasarlama ve üretme konusunda uzmanız. Kapasitemiz, sistem tasarımının ötesine geçerek pompalar, fanlar, ısı değiştiriciler ve vanalar gibi ECS ve termal yönetim bileşenlerinin üretimini de kapsamaktadır. En son teknolojiyi kullanarak ve titiz kalite kontrol önlemlerine uyarak verimli çözümler sunuyor, optimal performans ve güvenliği sağlıyoruz.

Çevresel İklimlendirme Birimi, savaş uçakları için geliştirilen, yeni nesil, çok algılayıcılı hedefleme podu soğutma ve ısıtma ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmış bir birimdir. Sistemin amacı lazer hedefleme podunu yer durumunda ve farklı uçuş koşullarında istenilen iklim şartlarında tutmaktır. İstenilen ısıtma gücünü sağlamak için elektrikli ısıtıcılardan, soğutma gücünü sağlamak için ise gaz akışkanlı soğutma çevrimi kullanılmaktadır ve ısıl güç hava ile sağlanmaktadır. LRU seviyesinde olacak şekilde tasarlanan sistem, arıza durumunda mekanik ve elektriksel arayüzünden demontajı yapılarak değişimi yapılabilecek kolaylıktadır.

Kataloğumuzu incelemek için tıklayınız.

Çevresel İklimlendirme Birimi (ECU)

Çevresel İklimlendirme Birimi, savaş uçakları için geliştirilen, yeni nesil, çok algılayıcılı hedefleme podu soğutma ve ısıtma ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmış bir birimdir. Sistemin amacı lazer hedefleme podunu yer durumunda ve farklı uçuş koşullarında istenilen iklim şartlarında tutmaktır. İstenilen ısıtma gücünü sağlamak için elektrikli ısıtıcılardan, soğutma gücünü sağlamak için ise gaz akışkanlı soğutma çevrimi kullanılmaktadır ve ısıl güç hava ile sağlanmaktadır. LRU seviyesinde olacak şekilde tasarlanan sistem, arıza durumunda mekanik ve elektriksel ara yüzünden demontajı yapılarak değişimi yapılabilecek kolaylıktadır.

Kataloğumuzu incelemek için tıklayınız.

Hava Çevrim Makinesi

Hava Çevrim Makinesi (HÇM) uçan sistemlerde bulunan harici podların elektronik ekipmanlarının soğutma ihtiyacını karşılamak için kullanılmaktadır. Uçuş esnasında podun RAM havasından alınan basınçlı ve görece sıcak hava türbinde genişletilerek soğutulmakta, soğutulmuş hava ise hava & sıvı veya hava & hava eşanjöründen geçirilerek elektonik ekipmanların soğutulmasında kullanılmaktadır. Türbinden elde edilen mekanik güç ile kompresör çalıştırılarak havanın poddan atılması sağlanmaktadır. HÇM içerisindeki türbin ve kompresörün yüksek hızda dönmesi nedeniyle, kritik hızlar ve yataklama konusunda optimizasyon gerçekleştirilmiştir. Bu sayede farklı irtifa ve uçuş hızlarında, güvenilir ve uzun ömürlü soğutma sağlanmaktadır.

Isıtma Soğutma Birimi

Isıtma Soğutma Birimi (ISB), deniz platformlarında kullanılan lazer sistemlerini ısıl olarak koşullandırmak için ilgili standartlara göre tasarlanmış, buhar sıkıştırmalı-sıvı çevrimli ısıtma/soğutma birimidir. Isıtma, soğutma ve sirkülasyon gibi farklı çalışma modlarına sahip olan ISB, ortam ve çevrim sıvısı sıcaklığına bağlı olarak hangi modu seçeceğini belirler ve mikroişlemci kontrolü sayesinde gerektiğinde modlar arasında otomatik olarak geçiş yaparak koşullandırdığı sistemin her durumda önceden belirlenmiş optimum çalışma sıcaklıkları arasında kalmasını sağlar. Deniz ortamının zorlu koşulları düşünülerek tasarlanmış olan ISB, MIL-STD 810G ve MIL-STD-461F standartlarına göre kalifiyedir.